osteopaat osteopathie zwanger vrouw baby's zwangerschap Duffel Lier Mechelen Gooreind Heist op den Berg

Zwanger zijn en worden

Zwanger zijn is één van de mooiste periodes van het leven van een vrouw. Echter verloopt het niet voor iedereen even vlot.

Het kan nuttig zijn om reeds tijdens de zwangerschap een osteopaat te raadplegen. Pijn in de rug en het bekken kan de baby beperken in zijn groei en beweging. Wanneer de bewegingsvrijheid bij de moeder geoptimaliseerd wordt, kunnen veel ongemakken en zwangerschapskwaaltjes verminderen of verdwijnen. En daar zal ook de baby baat bij hebben.

Bij de bevalling wordt het bekken zodanig beproefd, dat het niet altijd terug zijn normale en meest ideale vorm aanneemt. Dit kan onmiddellijk of pas later rugpijn, bekkenklachten of andere klachten veroorzaken. Daarom is het zinvol om na de bevalling te zien of alles wel terug genormaliseerd is.

Het is niet vanzelfsprekend om zwanger te worden. De osteopaat kan op dit vlak zeker iets betekenen. Verklevingen in de onderbuik door operatie of ontstekingen kunnen ervoor zorgen dat de doorbloeding ter hoogte van baarmoeder verstoord is. Dit kan zijn weerslag hebben om zwanger te worden.

osteopathie Lier Mechelen osteopaat zwangerschap zwanger vrouw kinderen baby's Gooreind zwangerschap Duffel osteopate Heist op den Berg

van intimiteit tot trotse mama

Doelstelling

  • Lichaam voorbereiden voor een optimale bevruchting
  • Behandeling van klachten
  • Fysieke aanpassingen van het lichaam in het 2de / 3de trimester door de groei van de uterus faciliteren
  • Zorg dragen voor een probleemloze bevalling
  • Postnatale verzorging